Itt van az ősz…

Az évszakok beköszöntésének, illetve változásának idején azon vettem magam észre, különösen ősszel, hogy leülök, és visszagondolok az elmúlt évek történéseire. Minél inkább halad előre az idő, annál szentimentálisabb leszek. Valószínű, ez azért is van, mert bizony rohannak az évek. És ennek látható jelei is vannak. Többek között egyre több ránc jelenik meg rajtam. Természetesen a leg látványosabb helyeken. Ezek a szem és száj környéki ráncok.

Némi töprengés után mindig meg szoktam magam rázni, és indulok is tovább az élet rögös útjain. Nem feledkezem meg azonban arról a tényről, hogy ha lassítani akarom az idő múlásának látható jeleit, egyre több időt kell szánnom magamra. Többet kell foglalkoznom a fizikai állapotom szinten tartására, ma már igencsak le tudjuk lassítani, ki tudjuk tolni a ráncok túlzott felhalmozódását némi odafigyeléssel.

Több dolog is van, amire ha odafigyelünk, kevésbé lesz látványos a ráncok megjelenése.

Az első, az egészséges életmód, aminek egyik területe a testmozgás, a szabad levegőn való tartózkodás. Szerencsére olyan helyen élünk, ahol ezt rendszeresen naponta gyakorolni tudjuk itt a Mátra lábánál. Rendkívül jó alkalmak adódnak a túrázásra. Ráadásul a párom is partner ebben a tevékenységben, így sokkal könnyebb a szervezés és az elindulás a kirándulásokra. Lehetőség van ilyenkor a folyadékbevitelre is. Minden alkalommal csak tiszta ivóvizet viszünk magunkkal, aminek az elfogyasztásával biztosítani tudjuk szervezetünk vízháztartását. Ez is csökkenti ugyanis a ráncok túlzott megjelenését.

A harmadik dolog, ami nagyon jelentős feladat az évek előre haladtával, a minőségi kozmetikumok, bőrápoló krémek kiválasztása és rendszeres használata. A piaci lehetőségek ezen a téren is korlátlanok.  Nem szabad viszont meggondolatlanul választani. Én az Avon termékek mellé tettem a voksomat már évekkel ezelőtt, mivel minőségük kifogásolhatatlan, az áruk pedig megfizethető. Mindenkinek elmondhatom, hogy életem egyik legjobb döntésének bizonyult.